Rozwiązanie testu w języku polskim oraz angielskim, tematyką obejmującego przygotowywanie i wydawanie dań, było zadaniem uczestników finałowych zmagań w Ogólnopolskim Konkursie Polsko-Angielsko-Niemieckiej Wiedzy Gastronomicznej dla Niesłyszących i Słabosłyszących.
Wydarzenie zorganizowano po raz szósty. Odbyło się w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Konrada Mańki w Lublińcu.
Konkurs przeprowadzony został w formie on-line.
Głównym założeniem przedsięwzięcia jest doskonalenie umiejętności posługiwania się językiem obcym zawodowym wśród uczniów z dysfunkcją słuchu.
W klasyfikacji indywidualnej najlepszy okazał się Michał Zmysłowski z SOSW Nr 1 im. Janusza Korczaka w Łodzi, drugie miejsce zajęła Kinga Jaksik, a trzecie - Oliwia Wiench – reprezentujące lubliniecki ośrodek.
W klasyfikacji zespołowej pierwsze miejsce zdobyła drużyna ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Łodzi, w składzie: Michał Zmysłowski i Oliwier Sznura, drugie drużyna ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Konrada Mańki w Lublińcu, (Kinga Jaksik i Oliwia Wiench), a trzecie drużyna z Instytutu Głuchoniemych im. Jakuba Falkowskiego w Warszawie (Martyna Goworowska i Aleksandra Sugier).
[ZT]1482[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz